Ook dit jaar zijn wij weer druk met het organiseren van de Zwem4daage Vlaardingen in ons Zwembad "De Kulk", dit jaar ook weer gepland van maandag 10 juni tot en met vrijdag 14 juni, er wordt dagelijks gezwommen maar enkele dagen op een andere starttijd dan we normaal gewent waren, dit om rekening te houden met andere gebruikers van het bad die dan hun les of training netjes af kunnen maken zonder gestoord te worden door ons.
Op donderdag 14 maart zijn alle zwemmers van De Steenen Dijck uit Maassluis overgegaan naar de zwemvereniging Vlaardingen-Schiedam. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst na het wekelijkse zwemuurtje in De Dol-Fijn. De wethouders Van Waas en Bronsveld bedankten in aanwezigheid van twintig leden en hun begeleiders de voorzitter van DST, de vrijwilligers en het bestuur van ZVVS dat de handschoen heeft opgepakt en de leden overneemt. *
In de laatse Nieuwsbrief van 2018 heeft u kunnen lezen wat de plannen zijn van het bestuur voor 2019. Eén van de plannen is een nieuwe website. Op 5 februari zitten we met de door ons gecontracteerde webdesigner "Webcare4all" aan tafel samen met de leden die info op de website plaatsen, om te bezien hoe we het snelst en simpelst tot een nieuwe website kunnen komen. Mocht u een tip hebben voro ons, meld dat aan secretaris@zvvs.nl
Op zondag 9 september hebben jeugdspelers van het Vlaardingse onderwaterhockey team “de Pukbijters” 4,5 km gesnorkeld door de Vlieten en de Vaart.
Het bestuur heeft het privacy-reglement vastgesteld en heeft per afdeling en leeftijdcategorie toestemmingsverklaringen opgesteld die een dezer dagen aan de leden zullen worden gemaild met het verzoek ze te tekenen. Wij moeten immers net als alle organisaties die gegevens van personen bewaren, aan de nieuwe regels voldoen. Alle leden krijgen bericht per mail en iedereen wordt gevraagd de verklaring getekend terug te sturen. Voor leden die jonger zijn dan 16 jaar vragen we de ouders om de verklaring te tekenen.    
Woensdag 27 juni stond er een - voor de meer recreatieve zwemmers onder ons- interessant artikel over zwemmen in de Volkskrant. Klik op de link om het te lezen https://login.e-pages.dk/volkskrant/portal/covers    
We zijn er heel trots op dat we bij ZVVS vier instructeurs erbij hebben met het diploma Zwemleider 3. Naast Leon en Leny zijn er nu dus zes instructeurs die geheel zelfstandig in een heel bad mogen lesgeven en die kunnen leidinggeven aan de andere instructeurs. En dat is voor ZVVS erg belangrijk, de zwemlessen worden niet alleen professioneler gegeven, maar ZVVS is ook minder kwetsbaar bij uitval van instructeurs. De gediplomeerden zijn Diana Van Niel-Dijkstra, Glenn Kruithof, Ellis Suurland en Helena Mels.
Voor de derde maal organiseerde ZVVS de zwem4daagse in De Kulk, deze keer van 11 tot en met 15 juni. Er waren weer meer deelnemers dan in 2017, nu ruim 230 van jong, die net het A diploma hadden behaald, tot ouderen die al jaren graag zwemmen. De meesten zwommen één ronde van 300 meter en na afloop was er een stukje fruit en iets te drinken voor de deelnemers. Sommigen zwommen tweemaal de afstand of zelfs driemaal.
De inschrijvingen zijn inmiddels al een week geopend...maar er kunnen er altijd meer bij... Onze zwem4daagse is voor iedereen die deel wil nemen aan deze uitdaging, iedere dag (4 dagen) een gekozen afstand zwemmen en aan het eind een mooie medaille verdienen met getal van het aantal keer dat je hebt deelgenomen. Een mooie herinnering. Iedereen mag dus deelnemen, van jong tot oud, het enige wat verplicht is is dat je minimaal zwemdiploma A in je bezit moet hebben.
ZVVS is bezig met een privayverklaring en met het opstellen van regels om zoveel mogelijk te voldoen aan de eisen van de wet. We hebben inmiddels een verwerkingsovereenkomst gesloten met de KNZB die daarmee aangeeft onze gegevens op de wettelijk toegestane manier te gebruiken. Het bestuur heeft de regels en verklaringen in concept opgesteld en zal er de komende zomer nog meer tijd aan besteden. De leden worden met het nieuwe seizoen geinformeerd. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail die dan alvast naar secretaris@zvvs.nl  

Pagina's