Onderwaterhockey meiden U19 naar WK Zuid Afrika

 

De vlam is gedoofd, de vlag is gestreken, de lichten zijn uit en de sporters vertrekken vanuit Sotsji naar huis, de 22e Olympische Winterspelen zitten erop.

Voor onze Vlaardingse sportsters Liza Verdoes, Megan van Adrichem en Babette van den Berg gaat het inpakken van de koffers beginnen, woensdag 26 februari om 7.00 uur vertrekken zij met hun Onderwaterhockey damesselectieteam U19 naar Zuid-Afrika (Stellenbosch). Zij gaan deelnemen aan een internationaal oefentoernooi en daar hun krachten testen om zo te kunnen zien waar zij staan op wereld-niveau, dit doen zij natuurlijk niet zonder reden. In 2015 vinden de wereldkampioenschappen voor de Age Group (spelers onder de 19 en 23 jaar) plaats en zij zijn vastberaden om daar de Nederlandse driekleur te vertegenwoordigen. De damesselectie heeft er alles aangedaan om deze reis mogelijk te maken, door het verkopen van zelf gemaakte cupcakes, sleutelhangers en 1782 loten hebben zij een leuk sponsorbedrag bij elkaar opgehaald. Aansluitend aan de openingsceremonie van het toernooi zal de damesselectie een vriendschappelijke wedstrijd tegen het damesteam U19 van Zuid-Afrika spelen. Op zaterdagavond zal er ter afsluiting van het toernooi een slotfeest met huldiging in het stadhuis van Stellenbosch plaatsvinden. De dames blijven dan nog tot en met woensdag in Stellenbosch en zullen daar nog diverse excursies gaan maken.

Meer informatie omtrent het toernooi is te vinden op www.sauwhf.co.za, op de facebook pagina van het NOB proberen ze zoveel mogelijk de belevenissen van onze meiden bij te houden.

 

OWH Dames U19 WK Zuid Afrika