In de laatse Nieuwsbrief van 2018 heeft u kunnen lezen wat de plannen zijn van het bestuur voor 2019. Eén van de plannen is een nieuwe website. Op 5 februari zitten we met de door ons gecontracteerde webdesigner "Webcare4all" aan tafel samen met de leden die info op de website plaatsen, om te bezien hoe we het snelst en simpelst tot een nieuwe website kunnen komen. Mocht u een tip hebben voro ons, meld dat aan secretaris@zvvs.nl
Nieuws van Loes: Nieuwjaar en afscheid.   Allereerst wens ik jullie natuurlijk een fantastisch, gezond en sportief 2019 toe! Dat we maar weer met veel plezier veel kilometers mogen maken in de onze Kulk.
Het trimseizoen is alweer lekker op gang. Tijd voor een verslagje van de trimmers.
Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. biedt in samenwerking met het Rode Kruis een cursus reanimatie aan voor sportverenigingen. Omdat sportverenigingen vaak beschikken over een AED (In de Kulk aanwezig) , is het belangrijk dat leden daarmee kunnen omgaan. Een twintigtal leden van ZVVS heeft een EHBO diploma en doet de herhalingscurussen die ZVVS aanbiedt. Maar het zou mooi zijn als er naast de EHBO'ers ook leden zijn die deze cursus willen doen.
Het bestuur heeft het privacy-reglement vastgesteld en heeft per afdeling en leeftijdcategorie toestemmingsverklaringen opgesteld die een dezer dagen aan de leden zullen worden gemaild met het verzoek ze te tekenen. Wij moeten immers net als alle organisaties die gegevens van personen bewaren, aan de nieuwe regels voldoen. Alle leden krijgen bericht per mail en iedereen wordt gevraagd de verklaring getekend terug te sturen. Voor leden die jonger zijn dan 16 jaar vragen we de ouders om de verklaring te tekenen.    
Woensdag 27 juni stond er een - voor de meer recreatieve zwemmers onder ons- interessant artikel over zwemmen in de Volkskrant. Klik op de link om het te lezen https://login.e-pages.dk/volkskrant/portal/covers    
We zijn er heel trots op dat we bij ZVVS vier instructeurs erbij hebben met het diploma Zwemleider 3. Naast Leon en Leny zijn er nu dus zes instructeurs die geheel zelfstandig in een heel bad mogen lesgeven en die kunnen leidinggeven aan de andere instructeurs. En dat is voor ZVVS erg belangrijk, de zwemlessen worden niet alleen professioneler gegeven, maar ZVVS is ook minder kwetsbaar bij uitval van instructeurs. De gediplomeerden zijn Diana Van Niel-Dijkstra, Glenn Kruithof, Ellis Suurland en Helena Mels.
Op zaterdag 16 juni organiseerde de Kulk weer de jaarlijkse Zwemmarathon. Uiteraard was het team van ZVVS Trimzwemmen er ook weer bij en wist een fraaie tweede plaats te behalen. Felicitaties en complimenten mogen dus naar: Ingrid Poot, Ian van Eijk, Erik Kester, Diana van Niel-Dijkstra, Clara Groenhorst, Johan van Hees, Julia Litjens, Alex Sanders, René de Jong en Wendy van Lienden die samen dit jaar even 1019 banen wisten te zwemmen. Vorig jaar bleef de teller steken op 972 banen.
Voor de derde maal organiseerde ZVVS de zwem4daagse in De Kulk, deze keer van 11 tot en met 15 juni. Er waren weer meer deelnemers dan in 2017, nu ruim 230 van jong, die net het A diploma hadden behaald, tot ouderen die al jaren graag zwemmen. De meesten zwommen één ronde van 300 meter en na afloop was er een stukje fruit en iets te drinken voor de deelnemers. Sommigen zwommen tweemaal de afstand of zelfs driemaal.
Dat we lekker en best wel hard kunnen zwemmen dat weten we allemaal wel. Zo vaak je maar wilt op dinsdag, donderdag en vrijdagavond. Maar weten jullie dat we daarnaast ook gezellige dingen ondernemen?

Pagina's