Beste zwemmers, Er zijn geen trainingen vanaf maandagavond 24 december tot en met nieuwjaarsdag. Woensdag 2 januari beginnen de trainingen weer. Fijne feestdagen en tot volgend jaar!
Door: Elke Helmus   Zondag 9 december 2018 hebben de Minioren en Junioren van ZVVS weer hun beste beenslag voorgezet. In totaal verschenen er 21 zwemmers van ZVVS aan de start. Er werden maar liefst 31 medailles in de wacht gesleept, 16x goud, 10x zilver en 5x brons. Zo waren er medailles voor Zo waren er medailles voor: Nick Dirks, 1e op de 100m schoolslag, 50m vlinderslag en 100m wisselslag Joey Pop, 1e op de 50m vrije slag en 2e op de 200m wisselslag Pelle van der Steen, 1e op de 100m schoolslag, 50m vlinderslag en 100m wisselslag
Naast het gewone A, B en C zwemdiploma kunnen bij ZVVS ook de hogere Zwemvaardigheidsdiploma's gehaald worden. Daarnaast hebben wij ook het keuzepakket Snorkelen. Steeds meer leszwemmers gaan na het C diploma door voor Zwemvaardigheid en we zien ook dat meer en meer leszwemmers kiezen voor het Snorkelen én, in het verlengde daarvan, voor Onderwaterhockey. Op zaterdag 08 december vond het afzwemmen voor de Zwemvaardigheidsdiploma's plaats. Ook was er ruimte vrijgemaakt voor een aantal snorkellaars die mochten afzwemmen.
De zwemles afdeling van ZVVS organiseert elke maand in samenwerking met het team van de Kulk hier in Vlaardingen het proef- en diplomazwemmen. Op zaterdag 08 december was dit ook weer het geval en er werd die ochtend afgezwommen voor het A diploma. ZVVS had zeven kandidaten geselecteerd en zij zwommen bijzonder netjes.
Binnenkort is het weer tijd voor het gebruikelijke rijtje feestdagen. Dat is erg gezellig, maar hierdoor komen er wel een aantal zwemlessen te vervallen omdat dan het zwembad de Kulk ook gesloten is. Dit jaar komen de lessen te vervallen op:   MAANDAG 24 DECEMBER DINSDAG 25 DECEMBER MAANDAG 31 DECEMBER en DINSDAG 01 JANUARI 2019.   Om organisatorische redenen kunnen deze vervallen lessen helaas niet worden ingehaald. Wij wensen u bijzonder fijne feestdagen! ZVVS REZ Commissie  
Zoals ieder jaar willen wij de traditie van onze 100 x 100 op tweede kerstdag voortzetten, alleen wilden wij het helemaal anders aan gaan pakken, heel veel ideëen zijn de revue gepasseerd maar verdwenen weer in de prullenbak, simpel omdat het gewoon niet haalbaar was op korte termijn en wij toch echt de 2018 editie de veranderingen door wilde voeren. Dus wij als organisatie om de tafel en brainstormen, ja leuk idee, maar is het haalbaar, wij vonden van wel en zijn er alles aan gaan doen om eerst alles op papier uit te werken.
Het houdt niet op; nog meer zwemles nieuws van ZVVS uit Vlaardingen.  Kinderen die maar niet genoeg kunnen krijgen van zwemmen kunnen na het behalen van de A, B en C diploma's vrolijk verder oefenen voor de hogere Zwemvaardigheidsdiploma's I, II en III. Er zijn er ook steeds meer die kiezen voor het keuzepakket Snorkelen. Dit pakket bestaat uit drie niveaus en voor deze drie diploma's wordt ook regelmatig diplomazwemmen georganiseerd.

Pagina's